Засідання комітету Івано-Франківської обласної організації Профспілки

20 травня 2021 року відбулося засідання комітету Івано-Франківської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України.

Одним з основних питань, яке відповідно до Плану основних заходів розглядалося на засіданні, було питання «Про стан здійснення громадського контролю виборними профспілковими органами за дотриманням законодавства про працю в установах і закладах освіти в умовах карантину».

На засіданні відзначено, що Профспілка загалом та усі організаційні ланки обласної організації Профспілки активно долучаються до вирішення проблеми забезпечення захисту педагогічних, науково-педагогічних та інших працівників закладів освіти, які здійснюють та забезпечують освітній процес в умовах карантину.

Зоряна Король, голова обласної організації Профспілки, у своїй доповіді акцентувала увагу на основних порушеннях трудових прав працівників, які мали місце в установах та закладах освіти області, та на заходах, які здійснювались виборними органами Профспілки по відновленню порушених прав.  

Після активного обговорення цього надзвичайно важливого і актуального в роботі Профспілки питання були прийняті відповідні рішення щодо посилення роботи в даному напрямку та використання різних форм громадського контролю за дотриманням законодавства про працю, зокрема: звернення до роботодавців та органів влади, народних депутатів, вищих профспілкових органів, направлення подань про усунення порушень, використання інформації, отриманої під час особистого прийому та під час розгляду письмових звернень членів профспілки, звернення до судів, проведення акцій протесту тощо.

Івано-Франківська обласна організація Профспілки

  • Схожі публікації


    Догори