Серпнева конференція освітян Вінниччини

Педагогів Вінниччини зібрала обласна серпнева конференція «Освіта України 30 без бар’єрів: вектор якості та успіху».

У її роботі взяли участь голова облорганізації Профспілки Сергій Пугачов, голова обласної Ради Вячеслав Соколовий та його заступник Ігор Івасюк, заступник голови Вінницької ОДА Наталя Заболотна, директор Департаменту гуманітарної політики Вінницької ОДА Олександр Мельник.

На конференції обговорювалися актуальні питання сфери освіти у Вінницькій області. Учасники визначили головні завдання для дошкільної, загальної середньої, професійно-технічної, вищої та фахової передвищої освіти.

Вітаючи педагогів Вінниччини з початком нового навчального року, Сергій Пугачов наголосив, що важливо – зберегти здоров‘я педагогів та дітей в умовах пандемії. Разом з тим варто,  звернути увагу на оплату праці педагогічних працівників, підвищення статусу педагога.

Профспілка неодноразово зверталась з пропозиціями щодо удосконалення механізму розподілу освітньої субвенції та внесення  змін до  Порядку її розподілу.

Окремі новостворені громади розпочали свою роботу із перегляду коштів освітньої субвенції на оплату праці освітян в бік зменшення доплат, надбавок, скорочення штатних посад та реорганізації (ліквідації) закладів освіти, а також економії коштів освітньої субвенції з метою використання їх на інші потреби.

Гостро стоїть питання щодо проходження медичних оглядів педагогічних працівників. Обласна організація Профспілки неодноразово зверталася до обласної влади щодо вирішення даного питання з Департаментом охорони здоров’я. Прикро те, що обласна влада не знайшла можливості перейнятися цим питанням і спробувала віднайти компромісне рішення.

Профспілка активно долучалася до всіх питань, які виникали в період карантину. Це і оплата праці, захист освітян. Так, за 2020 рік та 1 півріччя 2021 року за приписами обкому повернуто коштів працівникам галузі в сумі 2 млн 193 тисяч гривень.

Обласна організація Профспілки продовжила надання профспілкової виплати педагогам, які хворіли на COVID-19 у важкій формі. У 2021 році було надано 495 тисяч грн із профспілкового бюджету обласної організації.

У цьому році в санаторіях «Хмільник», «Авангард» м.Немирів, «Перлина Прикарпаття» Моршин, «Збруч» смт.Сатанів, «Шаян» Закарпаття на базі відпочинку «Вінниця» було оздоровлено 1074  педагогічних працівника та 157 дітей в клінічному санаторії «Авангард» .

Вінницька обласна організація Профспілки 

Схожі публікації


Догори