У Краматорську з нагоди Дня працівників освіти відзначено кращих у галузі

Обласне свято «Людина, яка надихає вчитися» проведено у Краматорську з нагоди Дня працівників освіти для педагогів Донеччини. 

 Участь у заході, який відбувся у концертній залі Палацу культури і техніки Новокраматорського машинобудівного заводу, взяли педагогічні працівники закладів загальної середньої, позашкільної, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти.

«Сьогодні освіта області – це неосяжний творчий потенціал, постійне збагачення цікавими ідеями, реалізація інноваційних проєктів. Пишаюся нашими талановитими педагогами та переконана – освітню галузь Донеччини чекають нові звершення!», – зазначила заступник голови облдержадміністрації Юлія Костюніна, вітаючи працівників сфери освіти з професійним святом.

У межах заходу відбулася урочисте нагородження кращих педагогічних працівників та колективів закладів освіти області відзнаками Міністерства освіти і науки України, облдержадміністрації, Профспілки працівників освіти і науки України. 

Вітати педагогів зі святом приїхали вихованці зразкових художніх колективів із Маріуполя, Дружківки, Слов’янська, Добропілля, Білозерського. Родзинкою свята став виступ письменника, перекладача, співака, громадського діяча Сергія Жадана.

У Донецькому обласному краєзнавчому музеї, Краматорській українській гімназії для освітян організовано інтерактивні зустрічі з історикинею та публіцисткою Оленою Стяжкіною, письменниками Вікторією Амеліною та Сергієм Жаданом. Учасники обговорили історичну роль та долю Донеччини, поміркували над тим, про що і для чого пишуть сучасні українські письменники, як прищепити школярам інтерес до сучасної літератури. Письменники читали уривки своїх прозових творів, есеїв, віршів.


 

За матеріалами сайту Донецької ОДА

Схожі публікації


Догори