Робота триває: проведено два заходи Одеської обласної організації Профспілки

28 квітня на платформі Zoom пройшли відразу два заходи – засідання президії та V пленум комітету Одеської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України.

Профспілкові лідери розглядали питання як з перспективного плану, так і позачергові, викликані проблемами українського сьогодення.

Головним питанням порядку денного президії було підбиття підсумків щорічного конкурсу, за результатами якого призначаються Премії Одеської обласної організації Профспілки молодим ученим. З цього питання доповідав Дмитро Скрипніченко – в.о. заступника голови обласної організації Профспілки. Він розказав про критерії оцінки та призначення призових місць, а також повідомив про результати огляду, оголосивши імена переможців.

Також на президії було розглянуто організаційне питання, нагородження та виплати матеріальної допомоги членам Профспілки.

Інші моменти, які раніше були традиційними для квітневих засідань президії, через війну сьогодні відкладені. Це, зокрема, урочистості з нагоди травневих свят та відзначення Дня науки. Проте президія вирішила, що  непрацюючі ветерани  не можуть залишитися без підтримки. Тому їм виділено матеріальну допомогу. 

На пленумі заступник голови Одеської обласної організації Профспілки Оксана Пушнова доповіла про стан контролю за дотриманням трудового законодавства, співпрацю з соціальними партнерами та звернення до органів державної влади та місцевого самоврядування – зокрема, в питанні контролю за раціональним використанням залишків освітньої субвенції. В аналізі виконання обласної Угоди були згадані питання охорони праці, культурно-масової роботи. Окрема увага була приділена роботі профспілкових органів під час воєнного стану. 

Спільними зусиллями на фінансування потреб Збройних Сил України було перераховано понад 2,5 млн гривень, територіальної оборони – понад 260 тисяч гривень. Крім того, Одеська обласна організація Профспілки та її організаційні ланки перераховують кошти  до обласного цільового фонду «Оборона Одещини». 

В обговоренні виступили керівники територіальних організацій Профспілки: голова Іванівської об’єднаної організації Тетяна Панасюк, голова Ананьївської об’єднаної організації Олександр Тимченко та голова Болградської об’єднаної організації Юлія Фощан. Вони поділилися інформацією про ситуацію в регіонах  та розповіли про те, як взаємодіють з місцевими відділами освіти та громадами для того, щоб знайти компроміс та оптимальні варіанти оплати праці в умовах економічної кризи. 

Голова Одеської обласної організації Профспілки Любов Корнійчук закликала керівників організаційних ланок постійно моніторити стан фінансування закладів освіти та виконання бюджетів територіальних громад. На жаль, зараз для освітян настають складні часи, адже освітню субвенцію скорочено через потребу посилити фінансування військової оборони. Тому ще одне першочергове завдання профспілкових лідерів – інформувати спілчан про дану ситуацію та обговорювати можливі шляхи вирішення. 

Також голова обласної організації нагадала про фейки щодо заборони діяльності профспілок, які розповсюджувалися з початку прийняття Закону України від 15 березня 2022 року № 2136-ІХ «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану». Всупереч чуткам профспілки продовжують активно  працювати, а призупиняється лише дія статті 44 закону про профспілки щодо відрахування коштів на культурно-масову, спортивну та оздоровчу роботу.

Про виконання кошторису комітету Одеської обласної організації Профспілки за 2021 рік прозвітувала головний бухгалтер Тетяна Кузнецова. 

Сподіваємося, що незабаром наступить час, коли ми знову зможемо збирати профспілковий актив в режимі офлайн, а поки продовжуємо працювати для розвитку, зміцнення та єдності нашої України в існуючих реаліях.

 

Служба зв’язків з громадськістю та ЗМІ Одеської обласної організації Профспілки 

Схожі публікації


Догори