Вітчизняна профтехосвіта: тактичні рішення й стратегічні перспективи

Вітчизняна профтехосвіта: тактичні рішення й стратегічні перспективи8 лютого 2016 року у ефірі Українського радіо обговорювали питання вітчизняної профтехосвіти – її стану, фінансування та перспектив.

Гостями програми «Відкрита студія» стали заступник Голови Профспілки працівників освіти і науки України Сергій Романюк, директор Немішаєвського аграрного коледжу Володимир Альохін та Народний депутат України Олександр Співаковський (телефонним включенням).

Так, коментуючи ситуацію у системі професійної освіти, Сергій Романюк, зокрема зазначив, що нині усі заходи направлені лише на скорочення й оптимізацію.
«Проте скорочення освіти – це не реформи! Через постійні урізання й скорочення, країна не стає багатшою. Сьогодні держава повинна гарантувати фінансування освіти в цілому – дошкільної, середньої, професійної і вищої, як це передбачено законодавством»,– наголосив заступник Голови Профспілки.

Спілкуючись із слухачами він також зауважив, що професійні навчальні заклади в Україні готують кваліфікованих працівників, які затребувані в нашій державі й легко можуть знайти роботу за кордоном – у таких країнах як Данія, Польща тощо. Тому систему професійного навчання не варто недооцінювати й надати їй належну державну підтримку.

Як уже повідомлялося, освітянською профспілкою спрямовано звернення до Голови Верховної Ради України, народних депутатів України, Комітету з питань науки і освіти, Кабінету Міністрів України, Міністерства освіти і науки України, Федерації профспілок України, а також Президента України щодо фінансування професійно-технічної освіти та виділення з Державного бюджету України місцевим бюджетам необхідних коштів.

Слухати передачу
ПРОГРАМА ВІДКРИТА СТУДІЯ


Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України
0
8 лютого 2016
2 492

Схожі публікації


Догори