Молодь будує світ – тема Міжнародного дня молоді 2017

17 грудня 1999 року Генеральна Асамблея в резолюції 54/120 підтримала рекомендацію Всесвітньої конференції міністрів у справах молоді (Лісабон, 8-12 серпня 1998 року) про проголошення 12 серпня Міжнародним днем молоді. Із часу прийняття Радою Безпеки резолюції 2250 важливішим є конструктивний внесок молоді щодо сприяння забезпечення і підтримки миру та безпеки.

Тема Міжнародного дня молоді 2017 року – «Молодь будує світ».

У 2017 році День присвячений внеску молоді у все те, що стосується запобігання конфліктам у суспільстві, забезпечення інклюзивності, соціальної справедливості та сталого світу.

Порядок денний в галузі сталого розвитку на період до 2030 року прагне сприяти побудові мирних і відкритих товариств і підтверджує, що забезпечення сталого розвитку неможливо без миру і безпеки.

Зокрема, в рамках мети сталого розвитку № 16 поставлено завдання забезпечити відповідальне прийняття рішень репрезентативними органами на всіх рівнях за участю всіх верств суспільства.

Крім того, Всесвітня програма дій, що стосується молоді, яка є директивною основою і практичними керівними принципами для поліпшення становища молоді, також закликає до активної участі молоді в підтриманні миру і безпеки.

Залучення молоді в порядок денний миру та безпеки в суспільстві, є ключем до побудови та підтримання миру.

Процес соціальної інтеграції для молоді, включаючи участь у прийнятті рішень, а також доступ до якісної освіти, охорони здоров'я та базових послуг, – сприяє їхній ролі як активних учасників суспільства та надає молодим людям можливість використовувати свій потенціал та досягати своїх цілей.

Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України

Схожі публікації


Догори