Реалізація соціально-економічної політики у вишах: роль профспілкових організацій

18 жовтня 2017 року на базі Дитячого позаміського закладу оздоровлення «Пуща-Водиця» розпочав роботу семінар голів профспілкових комітетів вищих закладів освіти, організований ЦК Профспілки працівників освіти і науки України.

Тема навчально-практичного заходу – «Роль і місце профспілкових організацій вищих закладів освіти у реалізації соціально-економічної політики у вищих закладах освіти та посиленні мотивації профспілкового членства».

До участі у семінарі запрошено представників від Міністерства освіти і науки України, Міністерства соціальної політики України, Спілки Ректорів вищих навчальних закладів України, Федерації профспілок України, експертів аналітичних центрів, фахівців апарату ЦК Профспілки.

Провідні вищі навчальні заклади із усіх куточків України представляють 45 учасників – голови профкомів, їх заступники.

Розпочалася робота семінару з обговорення питання стану профспілкового руху України на сучасному етапі, його перспектив, проблем та шляхів їх вирішення.

Спікерами цієї частини семінару виступили Голова Профспілки працівників освіти і науки України Георгій Труханов, Голова Ради вищої освіти, голова профкому Київського національного університету імені Тараса Шевченка Володимир Цвих, заступник Голови Сергій Романюк.

Так, Георгій Труханов акцентував увагу голів профкомів на питаннях реформування освітнього законодавства, фінансуванні галузі й новому бюджетному процесі, децентралізації та ролі профспілкових організацій у зв’язку  з цим. Також очільник Профспілки підкреслив, що профспілки в Європі  зараз переживають ренесанс і нам, для посилення своєї ролі в суспільстві задля вирішення проблем освітян, потрібно брати кращі приклади і використовувати їх для своєї роботи.

Робота семінару швидко набирала обертів, аудиторія налаштувалася на активне обговорення аспектів імплементації Закону України «Про вищу освіту» на сучасному етапі, перспектив діяльності вишів та їх фінансове забезпечення. Модератором жвавої дискусії був Сергій Романюк.

Загалом робота семінару розрахована на три дні і триватиме до 20 жовтня. Планується проведення круглого столу з питань перспектив профспілкового руху, обговорення нового бюджету на 2018 рік, викликів реформування вищої освіти, впровадження нового закону «Про освіту», особливостей пенсійного забезпечення освітян та науковців тощо.

Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України

Схожі публікації


Догори