Світовий освітній форум 2022

Нещодавно у Лондоні відбувся Світовий освітній форум, тема якого у цьому році – «Освіта: будуймо майбутнє разом; сильніше, сміливіше, краще». 

У заході взяли участь 112 міністрів зі 107 країн світу. 

Учасники обговорювали основні проблеми та виклики, що стоять перед світовою освітою у 2022 році, та шляхи їх вирішення.

Світовий освітній форум є преміальним органом, який збирає представників урядів та департаментів освіти, найбільших освітніх організацій і великого бізнесу для обміну досвідом і вирішення важливих питань галузі.

На форумі були розглянуті шляхи досягнення миру, партнерства та процвітання через розвиток освіти та створення успішних економік. 

У рамках роботи форуму відбулося 9 пленарних засідань та панельні сесії, які присвячені рівному доступу до освіти, економічному зростанню, використанню штучного інтелекту та важливості технологій та прийняття рішень на основі даних для суспільства. 

Від України на Світовому освітньому форумі 2022 виступив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет. Він розповів світовій спільноті, що попри намагання вбити нашу освіту, вона жива і ефективно діє, зокрема, триває дистанційне навчання українських дітей в Україні і по всьому світу на платформі ВШО.

Сергій Шкарлет під час виступу повідомив про ситуацію в Україні і наслідки військової агресії рф, зокрема розповів про численні вбивства та поранення дітей, переміщення українців як в межах країни, так і за кордоном, знищення закладів освіти і науки.

«Українська освіта кровоточить, тяжко поранена, але жива і сильна, вона бореться», – проголосив міністр. 

Також під час виступу він зауважив, що наразі завданнями Міністерства є проведення прозорої і безпечної вступної кампанії, гарантування кожній дитині права на освіту, а педагогічним працівникам – оплату праці.

 

Міжнародний відділ ЦК Профспілки

Схожі публікації


Догори