«Підтримаймо школу!» – глобальний заклик Інтернаціоналу Освіти

«Підтримаймо школу!» – глобальний заклик Інтернаціоналу ОсвітиНещодавно світова спільнота відзначила 25-у річницю прийняття Конвенції ООН про права дитини – одного із найвизначніших моментів в історії, коли вперше всі діти у всьому світі отримали свої права, включаючи право на якісну освіту.

Незважаючи на прогрес, досягнутий за ці 25 років, 58 мільйонів дітей у світі все ще не ходять до школи. Збільшується тиск на школи, школярів і вчителів, які знаходяться на передовій лінії освіти.

Це стало однією з основних причин, чому членські організації Інтернаціоналу Освіти проводили протягом року кампанію «Об'єднаймося заради якісної освіти».

Інтернаціонал освіти щиро вірить, що всі діти і вчителі мають право відвідувати школу, вільну від небезпек і дискримінації, тому активно підтримав глобальний заклик до дій – звернення «Підтримаймо школу».

Світові лідери обіцяли, що до 2015 року кожна дитина буде ходити в школу. Тепер є можливість нагадати їм про їхню обіцянку зробити так, щоб у 2015 році усім дітям було гарантовано право відвідувати школу і навчатися.

Неможливо буде проігнорувати питання, яке підняла велика кількість людей. Саме тому зараз проводиться збір підписів під зверненням в усіх країнах світу.

Вчителі мають стати головним рушієм цього руху. Щоб зібрати якомога більшу кількість підписів, Інтернаціонал Освіти звертається до усіх членських організацій, усіх їх членів підписатися під зверненням, розіслати його друзям, родичам, знайомим та закликати їх також підписатися.

Під час Всесвітнього конгресу в Оттаві у липні 2015 року Інтернаціонал Освіти організує передачу звернення з підписами на високому рівні і сподівається, що разом зі своїми членами йому вдасться зробити це історичною подією.


Разом ми зможемо заставити світових лідерів почути голос вчителів!

Звернення
«Ми, молодь, вчителі, батьки та громадяни, звертаємося до наших урядів виконати свою обіцянку, зроблену в рамках Організації Об'єднаних Націй у 2000 році, що усі діти, які не ходять до школи, отримають можливість реалізувати своє право на освіту до кінця 2015 року.
Ми рішуче налаштовані покласти край бар'єрам, які перешкоджають дівчаткам і хлопчикам відвідувати школу, серед яких – примусова праця і ранні шлюби, конфлікти і напади на школи, експлуатація і дискримінація. Всі діти заслуговують можливості навчатися і реалізовувати свій потенціал.
Ми підтримуємо школу!»


Підписатися під Зверненням

Міжнародний відділ ЦК Профспілки

Схожі публікації


Догори