Колдоговір – мотивація членства і авторитет профлідера

Колдоговір – мотивація членства і авторитет профлідераУ цьому році Львівська обласна організація Профспілки освіти і науки визначила пріоритетом правову грамотність свого активу.

На порядок денний постійнодіючого семінару голів міських, районних організацій профспілки винесли питання завершення колдоговірної кампанії в закладах освіти, практичне застосування Положення про атестацію педпрацівника з новими змінами до нього, що набули чинності з 23 січня цього року. З цього приводу виступили профспілкові юристи обласної галузевої організації Мирон Малярчин та Мар’ян Калин.

Якщо в освітній установі не укладено колдоговір, наголосив правовий інспектор праці обласної галузевої профспілки Мирон Малярчин, там профспілка нікчемна, адміністрація її не шанує.

Районним і міським профлідерам поставлено завдання завершити підписпання та реєстрацію угод з відділами освіти до квітня.

В усіх низових організаціях галузі проводиться колдоговірна компанія. Звертається увага на те, щоб у протоколах зборів трудового колективу з цього приводу чітко визначалося, хто конкретно з представників сторін займається реєстрацією документу, який слугує малою Конституцією для адміністрації та первинної профспілкової кожної освітньої установи.

Мотивацією укладення районної, міської угоди, колдоговору в школі чи дитсадку є пункти про додаткові пільги, покращення умов і оплати праці. Йдеться насамперед про додатки зі списками працівників з ненормованим робочим днем, яким згідно колдоговору належиться 7 додаткових календарних днів до відпустки, кухарям – плюс чотири – за шкідливі умови праці. У колдоговори внесено право вчителя на відпустку посеред року в разі отримання ним путівки на санаторно-курортне лікування, право на декілька неоплачуваних відпусток на рік по догляду за хворим членом сім’ї згідно довідки лікаря, відпустки на час вступу до ВНЗ, шлюб, інвалідам тощо.

Колдоговір стає поважною юридичною підставою у випадку відповідних претензій КРУ. Такі прецеденти, до речі кажучи вже були, і профспілковим юристам вдавалося виграти спори в суді. Профлідерові на час проведення і укладання колдоговору дається 6 оплачуваних днів. Підписує колективі угоди і договори профспілка, яка має свідоцтво на право репрезентативності.

Профспілкові юристи наголосили: готові прийти на допомогу організаціям, де роботодавець чинить спротив укладанню малої трудової конституції.
Ми поцікавлись у голови Новороздільської міської організації Алли Серафин, як проходить колдоговірна кампанія. Ця міська освітянська профспілка перебуває в трудовому спорі з міським відділом освіти, перед яким згідно Закону про освіту і колдоговорів поставили шість соціально важливих вимог, у тому числі виплату винагороди за сумлінну працю. Минулоріч отримали лише в 10 відсотковому розмірі. В результаті боротьби дісталося п’ятдесят, а у проекті нової угоди та в процесі діалогу на примирних комісіях, зважаючи на проблеми бюджету населеного пункту, яке втратило містоутворююче підприємство, закладають сімдесятивідсоткову винагороду за сумлінну працю.

У міській угоді та в колдоговорах первинок з роботодавцем вносять пункти про виплату оздоровчих обслуговуючому персоналу, оплату праці підмінних сторожів та ін.

Зміни до Положення про атестацію педагогічних працівників мають, за словами завідувача відділом соціально-економічного захисту галузевої профспілки Мар’яна Калина, свої плюси і мінуси. Принциповим тут є її участь і членство представників у атестаційній комісії, позиція в спірній ситуації і кроки громадської організації на відстоювання інтересів члена профспілки: звернення до вищої інстанції – комісії головного управління, до суду у разі незгоди. Головне завдання - поставити питання фахової атестації на правовий рівень.

До позитиву внесених до Положення змін лектор відніс те, що атестований з одного предмету вчитель має “знак якості” на все педнавантаження до часу нової атестації.

Педпрацівники, які поновилися на роботі до 30 грудня 2010 року, залишаються в праві на отриману категорію незалежно від перерви в роботі.
Атестація спеціалістів з небазовою освітою поширюється на категорії, які ВНЗ не готують, або готують не в достатній кількості. Йдеться зокрема про викладачів основ здоров’я, етики, естетики, основ правознавства та ін. Кваліфікаційні звання згідно нових змін до Положення не присвоюються безстроково.

У діалозі з активом дійшли висновку: немає чітко прописаних критеріїв атестації. За вироблення механізму і критеріїв атестації готова взятися профспілка.

Обговорили учасники семінару проект “Положення про атестацію керівників загальноосвітніх навчальних закладів”. Пропозиції подано Центральному комітетові. Запропоновано при атестації директорів враховувати якість педколективу, зокрема наявність вчителів, які виховали учнів-учасників та переможців олімпіад. Це на думку голови ревкомісії обласної організації профспілки освіти і науки, директора однієї зі шкіл Пустомитівського району Степана Бурбана, «мінюватиме ставлення до фахівців-керівників, які дурять людей».

Інформацію про податкову соціальну пільгу підготувала провідний спеціаліст з бухгалтерського обліку Леся Гевал.


О. Лобарчук,
Львівська обласна організація Профспілки

Схожі публікації


Догори