Профлідер і поет Львівщини – із новою збіркою

Профлідер і поет Львівщини – із новою збіркоюУ видавництві Львіської політехніки побачила світ четверта збірка поезій «Небесне і земне» викладача цього вищого навчального закладу, багаторічного профлідера первинної організації викладачів, члена Президії Львівської обласної Профспілки працівників освіти і науки України Володимира Гайдука.

Його захопленість життям і працею, прихильність до ближнього увінчалася не лише найвищою відзнакою ФПУ за понад 20-річне служіння людям, а й стала високою школою для роботи душі, в результаті якої й з’явилася ця змістовно і мовно хороша збірка лірики.

Гайдук відгукується не лише на проблеми спілчан і додає їм наснаги у палких виступах з профспілкової трибуни, а й вміє камертонно передати найсокровенніше:

Сказав колега – Ти для свята.
Для мене ж – мрія Ти свята.
Коханням і добром багата
Твоя духовна чистота.

Вірші про кохання зібрані у першому розділі збірки, в якому автор переживає, сумнівається, радіє і мучиться чуттям до жінки. Музою його душі, каже, є дружина Ірина, до якої «розквітає кохання – вже не перше і зріле...». Однак і тепер признається: « Я тяжко переношу самоту.. і думка, мов пташка, б’ється у тривозі».

Його ліричний герой йде у світ з відкритим серцем. У гамі його душевної музики – «Хвала жінкам», «яких роки обходять стороною і з часом лиш міняють стиль. Дрібненькі зморшки зовсім їм не шкодять, і їх манери – стишена кадриль».

Враження від світу переливається у щире слово красивим людям – вірш «Співаючий добродій» – посвята Володимиру Гнідю, слово світлій пам’яті Рудавському – ректорові Львівської політехніки: «Покинула нас всіх людина – багатогранна, як цей світ».

Гармонія його загостреного сприйняття творить словесні ноти з краси природи, які зібрані в другому розділі лірики « Медові весни».

Родзинки весни Володимир Григорович знаходить у всіх порах роках і в мальовничих місцинах рідного краю:
«Карпати, снігами встелені,
Що вибігли з лісу зелені,
Із усмішками дитинними…

Тож бажаємо Володимиру Гайдуку, профлідерові і поетові, довгої творчої наснаги, і як написала у своїй передмові до цієї збірки львівська поетеса, письменниця Марія Людкевич, «продовжити цю світлу мить» назавжди.


Ольга Лобарчук, Львівська обласна організація Профспілки

Схожі публікації


Догори