Президія обласної організації Профспілки – підбиття підсумків та нові завдання

Президія обласної організації Профспілки – підбиття підсумків та нові завдання6 листопада 2014 року відбулося планове засідання президії комітету Закарпатської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки.

Предметом обговорення якого були питання: про роботу Рахівського райкому профспілки працівників освіти і науки щодо організаційного зміцнення та документаційного забезпечення профспілкової діяльності, оздоровлення дітей членів Профспілки влітку 2014 року, підсумків фінальних змагань ХІІ обласної спартакіади працівників закладів та установ освіти тощо.

Виступаючи з першим питанням порядку денного, Марія Шушман, голова виборного органу Профспілки відмітила основні напрями роботи, які ведуться в районі стосовно організаційного зміцнення та документаційного забезпечення.

Завдяки розвинутому соціальному партнерству із органами місцевого самоврядування дотримується принцип співробітництва, результатом якого зокрема є своєчасна виплата зарплати працівникам освіти, матеріальної допомоги; безоплатне медичне обслуговування працівників навчальних закладів.

Важливою складовою удосконалення кадрової політики є робота з резервом на керівні посади в профспілкових органах. Позитивним прикладом дієвості цієї ділянки роботи є призначення у Рахівській ЗОШ І-ІІІст № 3. на посаду директора школи голови профкому, а відповідно головою профкому став його попередній заступник.

Аналогічно сталося і у Рахівський ЗОШ І-ІІІст. №2, а також у навчальному закладі с. Кваси, а голова профкому Рахівської ЗОШ І-ІІІст. №1, член обкому Профспілки, Оксана Севч очолила управління освіти Рахівської райдержадміністрації.

Співдоповідачем виступив Федір Смірнов, спеціаліст з інформаційної та аналітичної роботи, який безпосередньо вивчав питання у районі. Він зауважив на тих аспектах, на який Рахівському райкому Профспілки та його президії варто звернути особливу увагу. Це і надання юридичних консультацій працівникам закладів освіти, первинним профспілковим організаціям з питань правового регулювання трудової діяльності; активне залучення освітянського загалу до проведення оглядів-конкурсів (на кращу первинну організацію, з охорони праці, колективів художньої самодіяльності, спартакіад серед працівників освіти); налагодження інформаційного забезпечення профспілкових організацій, кожного члена галузевої профспілки, створення цілісної системи електронних адрес усіх первинних організацій, включно з ДНЗ, для вдосконалення електронного документообігу, широкого застосування електронних засобів інформування для оперативного доведення до членів профспілки основних документів та рішень керівників виборних профспілкових органів.

Підсумовуючи роботу з оздоровлення, Федір Смірнов, поінформував присутніх про те, що завдяки спільним діям обласної організації Профспілки та виборних органів профспілки протягом літнього сезону оздоровчими та відпочинковими заходами в закладах оздоровлення області та за її межами було охоплено 3873 (за виключенням відпочинку в пришкільних таборах) дітей працівників галузі із використанням наступних коштів: профспілкових організацій – 415 657 грн, з Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності – 1 928 228 грн ( у тому числі 242 900 грн часткове фінансування), спонсорських – 709 000 грн, батьківських – 478 615 грн та кошти місцевих бюджетів (у тому числі кошти відділів (управлінь) освіти райдержадміністрацій) – 1 042 620 гривень. Всього було використано 4 574 120 гривень.

Окремо були відмічено організацію оздоровлення дітей за підтримки церковно-громадських організацій.

Рішенням президії обласної організації Профспілки кращі з кращих за активну організаторську роботу з оздоровлення дітей членів Профспілки були представлені до відзначення профспілковими нагородами.

Ростислав Чундак, спеціаліст обласної організації Профспілки, за допомогою різних унаочнюючи засобів підбив та проаналізував підсумки фінальних змагань ХІІ обласної спартакіади працівників закладів та установ освіти. Після цього організації, які зайняли призові місця, були нагороджені грамотами та кубками.

Про інші поточні робочі питання та зокрема про участь команди освітян у ХХІV обласній міжгалузевій спартакіаді профспілок, яка відбудеться 8 листопада, проінформувала присутніх голова обласної організації Профспілки Тетяна Повханич.

Прес-служба Закарпатської обласної організації Профспілки


Президія обласної організації Профспілки – підбиття підсумків та нові завданняПрезидія обласної організації Профспілки – підбиття підсумків та нові завдання

Схожі публікації


Догори