Перше літнє навчання

Перше літнє навчанняПрофком працівників Національного лісотехнічного університету України, який очолює досвідчений профлідер Анатолій Бойко, провів семінар-навчання свого активу, який в процесі цьогорічної звітно-виборної кампанії оновився майже на третину. Шістдесят сім профгрупоргів та голів профбюро, хто вперше, а хто черговий раз, взялися за свої профспілкові записники. Вічні теми про нове в трудовому законодавстві, актуальні питання відпусток та механізми застосування цих законів профлідерами порушили у своїх лекціях та діалогах із зацікавленою публікою профспілковий юрист, заступник голови обласної організації профспілки працівників освіти і науки України Мар’ян Калин та голова первинної організації профспілки вищого навчального закладу.

Поточних питань у викладачів назбиралося чимало. Головним було, як підняти авторитет громадської організації, сконсолідувати людей на послідовні колективні дії у правовому полі, глибоко прищепити в їх свідомість, що профспілка сильна і результативна тоді, коли кожен її член, на крайній випадок більшість, може позитивно відповісти на питання: що я особисто зробив для спільної справи?

Головна ланка нашої професійної громадської організації, додає Анатолій Антонович, це профгрупа. Наскільки вдало обраний її голова, наскільки він активний, залежить і результат діяльності нашої, та й кожної первинки, і всієї профспілкової структури.

Навчання і юридична грамотність активу дає їм знання і впервненість у своїх діях, навіть гідності у співпраці з соціальними партнерами. «Ми хочемо працювати і володіти знаннями настільки, щоб наш роботодавець був упевнений - все робиться по закону і звіряв у цьому плані з нами свої позиції».

Справді, соціальний захист сьогодні важливий не лише для людини праці та науки різних рівнів, а часом, на тому вищому рівні – найбільше.

Ольга Лобарчук, Львів

Схожі публікації


Догори