Дні обкому Профспілки в Любашівській районній організації Профспілки

Дні обкому Профспілки в Любашівській районній організації ПрофспілкиВідповідно до плану роботи Одеського обкому Профспілки працівників освіти і науки України 17-18 березня 2016 року в Любашівській  районній організації Профспілки були проведені Дні обкому Профспілки.

Працівники виконавчого апарату обкому Профспілки провели зустрічі з трудовими колективами у 8 навчальних закладах та відділі освіти Любашівської райдержадміністрації. Спілчан поінформували про діяльність Центрального та обласного комітетів Профспілки з питань дотримання трудових прав працівників освіти, підвищення заробітної плати та проведення її індексації,  пенсійного забезпечення, організації оздоровлення та відпочинку спілчан і їхніх дітей.

Члени Профспілки мали можливість задати працівникам обкому  запитання та отримати на них кваліфіковані відповіді й консультації, порушити проблемні питання в оплаті праці. Також була надана практична допомога працівникам відділу освіти Любашівської РДА з питань індексації заробітної плати, оформлення документів про виплату допомоги  у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю.

На особистому прийомі   в працівників обкому Профспілки побували  20 спілчан.

Голова обкому Профспілки Дубовик Н.О., заступник голови Корнійчук Л.Т., голова Любашівського райкому Профспілки Бондаренко В.М. зустрілись  з керівниками райдержадміністрації та районної ради,  обговорили шляхи  поліпшення матеріального забезпечення  освітян району, інші нагальні питання функціонування навчальних закладів.   

У рамках Днів обкому Профспілки  проведено  спільний семінар для голів первинних профспілкових організацій та керівників навчальних закладів району. Відкрила семінар  голова Одеського обкому Профспілки Н.О. Дубовик, яка підкреслила, що освітянська Профспілка в Любашівському районі найсильніша й найактивніша серед інших галузевих профспілок. Та це й не дивно, адже очолює її член ЦК Профспілки  Валерій Миколайович Бондаренко.  

Ніна Олександрівна розповіла, що за минулий рік обласна організація Профспілки надіслала 1830 листів Президенту України, Уряду, депутатам Верховної Ради, в яких порушувались головні питання соціального захисту, оплати праці, надання законних гарантій і пільг освітянам. Активну позицію зайняла наша Профспілка в питаннях реформування загальної середньої освіти в Україні, була висловлена чітка позиція  щодо запропонованих новацій у проекті закону «Про освіту».

Заступник голови обкому Профспілки Л.Т. Корнійчук поінформувала учасників семінару  про рекомендації Міністерства освіти і науки щодо організації навчального процесу у зв’язку з продовженням канікул та карантину, встановлення тарифних розрядів педагогічним працівникам, які не мають повної вищої освіти, про обласні заходи, спрямовані на задоволення духовних потреб освітян. 

Роз’яснення щодо отримання пільгових путівок на реабілітацію  після важких хвороб,  організації  літнього відпочинку  спілчан та їхніх дітей дала присутнім завідувач відділу соціально-економічного захист В.В. Подгорець. Вона закликала педагогів уважно вивчати законодавчі акти й постанови, щоб, керуючись документами, відстоювати свої права в кожному конкретному випадку.

Юрисконсульт обкому Профспілки Л.О. Михайлов озвучив проблеми, з якими найчастіше звертаються до нього працівники освіти, та надав  відповідні роз’яснення. В основному це оскарження незаконного застосування дисциплінарних стягнень з боку адміністрації навчальних закладів.

Підбиваючи підсумки семінару  голова Любашівського райкому Профспілки Валерій Миколайович Бондаренко подякував працівникам обкому за плідну роботу, слушні поради і слова підтримки, а всім присутнім – за активну громадянську позицію і побажав зберегти, незважаючи на всі труднощі,  гідне освітянське обличчя.

 

Служба зв’язків з громадськістю та ЗМІ Одеського обкому Профспілки

 

 

Дні обкому Профспілки в Любашівській районній організації Профспілки Дні обкому Профспілки в Любашівській районній організації Профспілки

 Дні обкому Профспілки в Любашівській районній організації Профспілки

 

 

 

Схожі публікації


Догори