Об’єднані спільною справою

12 вересня 2016 року Одеський обком Профспілки працівників освіти і науки України приймав профспілкових активістів Донецької та Запорізької обласних організацій Профспілки, які проводили виїзні семінари в м. Одесі.

Традиційно для колег була організована зустріч в Одеському  будинку вчених, яка розпочалася зі знайомства з історією та інтер’єрами експозиційних залів визначної пам’ятки  архітектури  національного значення. Прикрасою екскурсії стало виконання невеликого музичного твору на старовинному  роялі.

Другу частину зустрічі – знайомство з  роботою Одеського обкому Профспілки –відкрила теплим вітальним словом  голова  обкому  Ніна Дубовик.

З презентацією Одеської обласної організації  Профспілки виступила заступник голови Любов Корнійчук. Її розповідь супроводжувалася яскравими світлинами, що відображали найцікавіші заходи, які обком Профспілки проводить спільно з Департаментом освіти і науки Одеської ОДА та Одеським обласним інститутом удосконалення учителів, зокрема: фестиваль молодих спеціалістів «Педагогічна надія Одещини», обласна школа «Лідери освітніх змін», фестивалі художньої самодіяльності та спартакіади серед працівників і студентів.

Особливу зацікавленість у гостей викликали такі форми роботи, як Дні обкому Профспілки в первинних профспілкових організаціях, мультифестиваль «Студентська маївка», школа студентського профспілкового лідера. 

Директор Будинку вчених Світлана Жекова розповіла про діяльність культурно-просвітницького  центру, про те, як сумісними зусиллями  його колективу, наукової та творчої інтелігенції, обкому Профспілки тут налагоджені та розвиваються зв’язки із закладами галузевої, академічної та вузівської науки, створено повноцінне культурно-дозвільне середовище. За більш ніж 90-річну історію діяльності Будинку вчених його керівництву вдалося зберегти традиції суспільного наукового подвижництва, підтримуючи та створюючи всі необхідні умови для вчених у їх безкорисливому прагненні популяризувати наукові знання.

Важливою особливістю заходу стало те, що між його учасниками виник жвавий позитивний діалог, сповнений оптимізму, взаємної зацікавленості та прагнення до співпраці. Представники делегацій обмінялися подарунками та щирими побажаннями успіхів та натхнення в подальшій роботі, а також миру і добробуту, що є дуже актуальним у цей нелегкий для нашої країни час.

Зустріч продовжилась на фуршеті в літньому саду Будинку вчених. Святковий стіл та дружня атмосфера ще міцніше об’єднали представників трьох областей – Одеської, Донецької та Запорізької.

Під час перебування на Одещині колеги також познайомилися із історією міста Одеси та його видатними архітектурно-історичними пам’ятками, відвідали знаменитий Одеський театр опери та балету, побували на екскурсії в Центрі культури вина «Шабо».

Культурна програма, як і сам семінар, нікого не залишила байдужими, подарувавши всім безліч приємних вражень.

 

Одеська обласна організація Профспілки 

Схожі публікації


Догори