Конференція педагогічних працівників на Волині

Тема цьогорічної конференції освітян – «Підсумки розвитку освіти в області у 2017-2018 навчальному році та завдання на 2018-2019 рік», яка відбулася 28 серпня на базі коледжу технологій, бізнесу та права Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

На захід прибули начальники управлінь освіти райдержадміністрацій, міських рад, ОТГ, голова обласної, міських та районних профспілкових організацій працівників освіти та науки, завідувачі методичної служби, керівники закладів професійної та вищої освіти, та педагоги.

Дійство розпочала начальник управління освіти, науки та молоді обласної державної адміністрації Людмила Плахотна: «Головна мета нашої конференції – окреслити завдання на наступний рік.» Вона зазначила, що освітня мережа області налічує 1212 закладів різних типів.

За офіційними даними на Волині є 210,5 тисяч дітей та студентів, 24 тисячі педагогів. Зведений бюджет галузі на 2018 рік складає 5,1 млрд грн, у тому числі, освітньої субвенції – майже 2,2 млрд грн.

Відвідав захід і голова облдержадміністрації Олександр Савченко: «Ви – одні з небагатьох, хто по професійних ознаках слідуєте по життю за кожною людиною. Вчитель – героїчна та вічна професія. Ви віддаєте душу дітям, Вам доводиться виховувати, звертати на щось увагу, мирити та допомагати. Нарешті ми відкриваємо інклюзивно-ресурсні центри, де соціалізуємо дітей з інвалідністю. Раніше їх навіть ховали, аби не бачили іноземні туристи. Але такі центри допоможуть їм вижити – а це означає, що ми рухаємося вперед.»

Про основні засади нової української школи нагадала і виконувач обов`язків заступника директора департаменту – начальник відділу державно-громадського управління освітою Міністерства освіти і науки України Ольга Малишева:  «Нова українська школа – це не лише косметичний ремонт освітньої реформи, а й повна реконструкція».

Під час конференції відбулася низка дискусій та панелей, де в групах освітяни змогли обговорити та вирішити важливі питання.

Голова обласної організації Профспілки працівників освіти та науки Василь Грановський підбив підсумки оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2018 року, які  відпочивали у таборі «Супутник».

«Цього року ми оздоровили більше тисячі дітей, включаючи дітей освітян, дітей учасників АТО, та інших. Ми прикладемо всіх зусиль для подальшого покращення закладу оздоровлення та відпочинку.»

Волинська обласна організація Профспілки 

Схожі публікації


Догори