Навчається профспілковий актив освітян міста Ніжина

Організаційні ланки Чернігівської обласної освітянської Профспілки надають важливого значення навчанню профактиву, використовуючи для цього різноманітні форми і методи.

Однією із форм навчання є виїзні семінари, які проводяться за участі працівників апарату обласного комітету, викладачів Навчально-методичного центру (НМЦ) профспілок Чернігівської області.

Ніжинська міська організація Профспілки працівників освіти і науки України має певну систему в організації навчання голів первинних профспілкових організацій та профспілкових активістів. Минулого тижня виїзний семінар профактиву на базі НМЦ профспілок був присвячений діяльності первинних профспілкових організацій в умовах сьогодення.

Питання перебування працівників у профспілці  турбує сьогодні усі організаційні ланки. Тому тренінг «Мотивація профспілкового членства: теорія і практика», який провів Володимир Ковальчук – викладач, юрист Навчально-методичного центру профспілок з цікавістю був сприйнятий учасниками семінару. Вони взяли активну участь у практичних заняттях, самостійно визначили основні мотиви виходу із профспілки і ознайомилися із основними методами залучення до неї працюючих. Далі викладач зупинився на особливостях ведення фінансової роботи у  профспілках у 2019 році.

Оксана Савенко – головний бухгалтер обласної організації  ознайомила учасників семінару з обласною Програмою оздоровлення та відпочинку членів Чернігівської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України та членів їхніх сімей та планом її реалізації у 2019 році.

Питання організаційної роботи у первинних профспілкових організаціях і особливості звітно-виборної кампанії 2019 року висвітлила у своєму виступі Ніна Дудка – заступник голови обласної організації Профспілки. Основна увага була приділена дотриманню профактивом основних вимог Статуту Профспілки працівників освіти і науки України та Закону України «Про профспілки. Їх права та гарантії діяльності».

У зв’язку з тим, що в м. Ніжин напружена ситуація з фінансуванням освітньої галузі Олексій Лугина – юрисконсульт обласної організації Профспілки  розказав учасникам семінару про формулу розподілу освітньої субвенції між місцевими бюджетами. Зокрема, про цьогорічні зміни, які дозволили збільшити обсяг субвенції для м. Ніжина на 26,5%. Також присутнім були розкриті норми законодавства, які дозволяють захищати членів профспілки через колективні договори.

Учасники семінару отримали відповіді на всі свої запитання і залишилися задоволені проведеним навчанням.

Ніна Дудка, 

заступник голови Чернігівської обласної організації Профспілки 

Схожі публікації


Догори