V пленум комітету Закарпатської обласної організації Профспілки

V пленум комітету Закарпатської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки відбувся 23 грудня 2021 року в м. Ужгород.

Про зміни у складі комітету обласної організації Профспілки та заміну делегованих представників у складі обласної ради профспілок присутніх проінформувала голова мандатної комісії обласної організації Тетяна Студеняк.

Тетяна Повханич, голова обласної організації Профспілки ґрунтовно висвітлила питання щодо виконання обласної угоди між департаментом освіти і науки Закарпатської обласної державної адміністрації та обласною організацією Профспілки працівників освіти і науки на 2017-2020 роки, продовженої на 2021 рік, та обласну угоду між департаментом освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської обласної державної адміністрації та обласною організацією Профспілки працівників освіти і науки України на 2021-2025 роки.

Підбиваючи підсумки виконання обласної Угоди на 2017-2020 роки, роботу Сторін визнано такою, що була спрямована на реалізацію зобов’язань та домовленостей за Галузевою угодою, їх виконання з метою посилення соціально-економічного захисту працівників, членів Профспілки працівників освіти і науки України.

Було відзначено, що сторонами Угоди упорядковано низку неврегульованих законодавством трудових та інших проблемних питань, в тому числі робочого часу, умов праці, додаткової оплати за роботу вчителів, вихователів та інших педагогів у певних умовах, викликаних вимогами часу, зокрема, що стосується інклюзії, захисту та підтримки працівників в умовах оголошеного карантину та запобіганню поширенню на території України COVID-19.

Підвищенню рівня соціальної захищеності працівників сприяла реалізація передбачених Угодою заходів щодо повної оплати праці за час вимушеного простою, надання додаткових відпусток, виплати допомоги на оздоровлення при наданні щорічних відпусток всім категоріям працівників, стимулювання творчої праці, додаткових гарантій при звільненні тощо.

Резюмуючи, Тетяна Повханич зазначила, що в продовження розвитку соціального діалогу та співробітництва між департаментом освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації та обласною організацією Профспілки працівників освіти і науки України укладено обласну угоду на 2021-2025 роки, яку підписано Сторонами 22 листопада 2021 року. Виконавчим комітетом Ужгородської міської ради 25 листопада 2021 року здійснено її повідомну реєстрацію за № 55.

У новій Угоді на 2021-2025 опрацьовано та враховано низку профспілкових пропозицій, реалізація яких сприятиме підвищенню матеріального стану членів профспілки, поліпшенню регулювання виробничих, трудових і соціально-економічних відносин, узгодження інтересів працівників та керівників закладів та установ освіти і науки, профспілкових працівників, здобувачів освіти, а також органів управління освіти і науки.

Головний бухгалтер обласної організації Профспілки Наталія Кробинець озвучила питання “Про бюджет обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України на 2022 рік.”

Насамкінець, за результатами Всеукраїнського огляду роботи профспілок на кращу організацію оздоровлення і відпочинку дітей освітян три членські організації були нагороджені відзнакою Почесний знак ЦК Профспілки працівників освіти і науки України «Турбота про дітей», а саме: Ужгородська та Мукачівська міські організації (голова Мирослава Цанько, Христина Михайлова відповідно), Мукачівська районна організація Профспілки працівників освіти і науки України (голова Юрій Федорчук).

 

Закарпатська обласна організація Профспілки 

Схожі публікації


Догори