У захопленні від «Проліска»

Нещодавно польські профактивісти із Вроцлава, на чолі з авторитетною, у тому числі на Львівщині, профлідеркою освітян Дольносльонского воєводства Мірославою Ходубскою, оздоровлювалися в учительському профспілковому пансіонаті «Пролісок» у Трускавці.

Були в захопленні від цього відпочинку, розповідає голова профкому працівників Дрогобицького педуніверситету Олена Куцик – польські колеги побували і в сусідньому Дрогобичі. Ознайомилися з роботою профкомів цього вищого закладу освіти, відвідали пам’ятку дерев’яної архітектури в скарбниці ЮНЕСКО – церкву святого Юра і костел – пам’ятку архітектури 15-го століття, знаменитий у східній Європі музей – солеварню, пройшлися пам’ятними місцями письменника і художника Бруно Шульца, який загинув у 1942-му від кулі гестапівця, побували біля дрогобицької Стіни плачу, місці, де фашисти розстрілювали мирне населення. І треба було бачити сльози однієї з учительок і запам’ятати її слова: «Війна – це жахливо, нехай ніколи це не повториться».

Сама пані Мірослава та її колеги із захопленням розповідали про новий фізіотерапевтичний кабінет, який буквально оживляє своїми лікувальними процедурами. Від ковіду, кажуть, прекрасні результати дає озонотерапія, електромасажне крісло, процедури апаратом Дорсенваля.   Лазерна терапія часто-густо просто незамінна у лікуванні суглобів, і в цьому теж мали змогу переконатись гості трускавецького «Проліска».

Наші гості з України і Львівщини в захопленні, каже бухгалтер пансіонату Світлана Сащук, від новозбудованого другого корпусу оздоровниці. Допитуються: «Це справді наш?»  «Наш, – кажу, – наш!». 

Та хочу нагадати, що дуже важливо, щоб у цей непростий час  карантину і дороговизни енергоносіїв, наші профлідери подбали про заповненість оздоровниці профспілчанами Львівщини. Починає активізуватися традиційно передова Рівненщина, звідки мали в минулі роки чимало гостей, сподіваємось і на активність Одещини та інших областей. Та, насамперед, ласкаво просимо освітян області – добиратися до нас швидко і просто, а головне – варто, бо маємо чим порадувати відпочивальників, якісно їх оздоровити. 

Шановні профспілкові лідери! Розкажіть про освітянський «Пролісок» своїм працівникам, вартує зараз взяти відпустку і відпочити тут з комфортом: спокійно, не надто людно, прекрасна кухня, взимку особливо якісна «Нафтуся» і різноманітна, доступна  фізіотерапія.

 

О. Подолян, Львів 

 

Схожі публікації


Догори