Продовжується практика навчання керівників та профактиву закладів освіти у громадах Чернігівщини

Комітет Чернігівської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України продовжує практику проведення навчання керівників та голів профспілкових організацій у громадах області. 

Нещодавно таке навчання відбулося в Ічнянській громаді Прилуцького району. У роботі семінару взяли участь Ніна Дудка – заступник голови Чернігівської обласної організації Профспілки та Олексій Лугина – юрисконсульт обласної організації.

Первинна профспілкова організація Ічнянської громади Профспілки працівників освіти і науки України є однією із найчисельніших організацій області. У цій громаді прослідковується  співпраця керівників закладів і установ освіти з профспілковими організаціями і намагання будувати  трудові відносини в рамках соціального партнерства. На семінарі були присутні 55 керівників закладів та голів профспілкових організацій.

Семінар розпочала Віра Савченко – голова Первинної профспілкової організації Ічнянської громади хвилиною мовчання на згадку про загиблих внаслідок військової агресії сусідньої держави на території України. 

Ніна Дудка поінформувала учасників семінару про роботу, яку проводить обласна організація в умовах воєнного стану, про матеріальну підтримку членів Профспілки та їх сімей, окреслила завдання виборних органів обласної організації у бюджетному процесі та  зупинилася на пріоритетах у діяльності Профспілки. Розповіла присутнім про зміни у структурі обласної організації, підняла питання збереження та нарощування профспілкового членства в закладах і установах освіти, посилення інформаційної роботи. 

Олексій Лугина ознайомив із змінами у законодавстві у сфері освіти умовах воєнного стану. Це – зміна істотних умов праці, необхідність збереження середнього заробітку мобілізованим педагогам та добровольцям   територіальної оборони. Зупинився на формах роботи педагогів у новому навчальному році, ситуаціях простою. Відповів на численні питання, зокрема, про оплату медичних оглядів, виконання обов’язків відсутніх працівників.

За багаторічну активну роботу у Профспілці у присутності усіх учасників семінару заслужена нагорода – нагрудний знак ЦК Профспілки «Заслужений працівник Профспілки працівників освіти і науки України» - була вручена Вірі Іванівні Савченко– голові Первинної профспілкової організації Ічнянської  громади. 

 

Чернігівська обласна організація Профспілки

Схожі публікації


Догори