У Чикаго з метою економії бюджету буде звільнено понад 2 тисячі вчителів

У Чикаго з метою економії бюджету буде звільнено понад 2 тисячі вчителівВлада американського міста Чикаго (штат Іллінойс) в цілях боротьби з бюджетним дефіцитом звільняє близько 2100 вчителів та інших шкільних працівників.

Вже сьогодні це рішення набуде чинності. «Втрата цих співробітників негативно відіб'ється на якості освіти в школах Чикаго», - заявила в зв'язку з цим президент міської профспілки викладачів Карен Люіс. Це вже не перша хвиля масових звільнень працівників освіти в Чикаго: у червні роботи позбулися перші 850 осіб.

Раніше повідомлялося, що до початку наступного навчального року будуть закриті відразу 50 шкіл. За словами влади, вони змушені піти на настільки сувору міру, щоб закрити «діру» в міському бюджеті, яка в даний час складає близько 1 млрд доларів. Крім того, утримування цих шкіл було визнано неефективним, оскільки в них з кожним роком навчається все менше дітей.

Рішення про закриття шкіл викликало в Чикаго бурю невдоволення. В численних демонстраціях, що відбулися в травні, взяли участь сотні викладачів, учнів та їх батьків. На думку протестувальників, ліквідація настільки великої кількості навчальних закладів неминуче призведе до зростання злочинності.

Більшість шкіл, що закриваються перебувають в неблагополучних районах, де проживають в основному вихідці з Латинської Америки та афроамериканці. Влада пообіцяла, що всі учні будуть переведені в кращі навчальні заклади. Тим часом, багато батьків побоюються, що їх дітям доведеться добиратися до розташованих далеко від дому шкіл через кримінально небезпечні райони.

Міжнародний відділ ЦК Профспілки

Схожі публікації


Догори