Послання міжнародних організацій з нагоди Всесвітнього дня вчителя

5 жовтня 2016 року, з нагоди Всесвітнього дня вчителя, очільники ЮНЕСКО, МОП, ЮНІСЕФ, Програми розвитку ООН та Інтернаціоналу освіти виступили зі спільним посланням «Цінувати вчителів, покращувати їх становище».

Керівники глобальних інституцій відзначили щоденний неоціненний внесок, що роблять вчителі по всьому світу у розкриття і реалізацію потенціалу своїх учнів, формування їх майбутнього та кращого світу для всіх.

У заяві наголошено на ролі освітян у реалізації Порядку денного у сфері сталого розвитку до 2030 року. На жаль, сьогодні в усьому світі чимало вчителів є недостатньо кваліфікованими, їх праця недооцінена і низькооплачувана, нерідко вони живуть і працюють у важких умовах.

Для того, щоб викладання було привабливою професією, праця вчителів має оцінюватися відповідно до тієї величезної цінності, яку вони надають нашим дітям, а їхній професійний статус має відображати той величезний вплив, який вони мають на наше майбутнє – підкреслюють лідери глобальних освітніх установ.

У Всесвітній день вчителя 2016 року керівники ЮНЕСКО, МОП, ЮНІСЕФ, ПРООН та Інтернаціоналу освіти закликають до забезпечення постійного підвищення кваліфікації вчителів, належної оплати їх праці, впровадження стратегій, які гарантують і посилюють високий статус вчителів, адже вчителі світу – і діти світу – заслуговують цього.


Завантажити послання poslannya-schodo-rekomendacyi-yunesko-mop.pdf [188.54 Kb][79] Завантажити Переглянути документ онлайн  
Міжнародний відділ ЦК Профспілки

Схожі публікації


Догори