Звернення ЦК Профспілки у підтримку ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації

ЦК Профспілки працівників освіти і науки України спрямував листи до Голови Верховної Ради України, Комітету з питань науки і освіти Парламенту, Міністру освіти і науки України та Федерації профспілок України з приводу необхідності вирішення проблеми підготовки ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації фахівців за освітньо-кваліфікаційним рівнем «молодший спеціаліст» в подальшому.

Із прийняттям Закону України «Про вищу освіту» майже два роки статус коледжів та технікумів залишається невизначеним на законодавчому рівні, а термін прийому абітурієнтів на навчання для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня «молодший спеціаліст» сплив у 2016 році.

Припинення прийому абітурієнтів на здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста після 2016 року призведе до втрати підготовки вкрай важливої середньої ланки фахівців, серед яких педагогічні працівники дошкільної освіти, початкової загальної середньої освіти, подальшого масового скорочення працівників технікумів і коледжів аж до ліквідації цього рівня вищих навчальних закладів, визначення серед ланки вищої освіти місця педагогічних та інших училищ педагогічних коледжів тощо.

ЦК Профспілки розраховує на підтримку позиції щодо необхідності відтермінування на більш пізній час припинення набору до вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації на здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста, при доопрацюванні та прийнятті законопроекту «Про внесення змін до Закону України «Про вищу освіту» (щодо освітньо-кваліфікаційного рівня «молодший спеціаліст»), реєстр. № 5240 від 6.10.2016 р.


Завантажити звернення ЦК Профспілки vru_i_ii.pdf [344.19 Kb][211] Завантажити Переглянути документ онлайн  

Управління соціально-економічного захисту ЦК Профспілки

Схожі публікації


Догори