Тиждень вшанування вчителів у США

У понеділок, 7 травня 2018 року, в США розпочався Тиждень вшанування вчителів. Найбільше заходів проходить у Національний день вчителя, який цього року випав на 8 травня.

Протягом усього тижня в усій країні учні, студенти, батьки висловлюють слова вдячності вчителям, надсилають листівки, дарують невеличкі подарунки, зроблені своїми руками – від коробки олівців до власноруч приготовленого сендвічу на обід.

Національна освітня асоціація, що входить до Інтернаціоналу освіти, у своєму зверненні зазначила: «Вчителі дають нам так багато. Впевненість у своїх силах, коли нам це дійсно потрібно. Допомогу, коли у нас виникають проблеми. Підтримку, коли здається, що все вийшло з-під контролю. Вчителям також потрібна наша допомога та підтримка! І хоча ми знаємо, що ніколи не зможемо віддячити їм повною мірою, кожен може знайти хвилину під час Тижня вшанування вчителів, щоб висловити свою вдячність вчителям та викладачам, які відіграють таку важливу роль у нашому житті».

Профспілка закликала як теперішніх, так і колишніх учнів записати невелике відеопривітання вчителям, які змінюють, чи змінили їхнє життя, чи просто подякувати усім, хто допоміг у здобуванні знань та вмінь, та поділитися своїми відео у соціальних мережах, використовуючи хештег #подякавчителю.

Цього року особливу подяку Національна освітня асоціація висловлює усім своїм активістам, котрі борються за збільшення фінансування шкіл, підвищення зарплат освітян та кращі умови навчання для учнів та студентів. Профспілка закликала продемонструвати солідарність з ними, одягнувши в середу, 9 травня, червоний одяг, та поділитися своєю фотографією в соціальній мережі, пояснивши, чому ви носите червоне: «Я вдяглася в червоне, щоб подякувати усім вчителям, які витрачають власні кошти на приладдя», «Я вдягнувся в червоне, бо підтримую збільшення фінансування державних шкіл» тощо.

До вшанування вчителів приєдналося чимало малого та середнього бізнесу: кафе, піцерії, ресторани, які протягом цього тижня пропонують численні знижки, акції, та навіть безкоштовні обіди тим, хто пред’явить посвідчення вчителя.
Міжнародний відділ ЦК Профспілки

Схожі публікації


Догори