Європейські профспілки освіти – за справедливу Європу для трудящих

Понад 8 тисяч профспілкових працівників зі всієї Європи взяли участь у демонстрації в Брюсселі, вимагаючи «Більш справедливої Європи для трудящих», яку організувала Європейська конфедерація профспілок (ЄКП).

Мета демонстрації полягала в тому, щоб привернути увагу до виборів в Європарламент і широко озвучити вимоги профспілок, яким потрібна краща і більш справедлива Європа, підвищення оплати праці, поліпшення умов праці і підвищення якості життя.

Членські організації ЄКПО з різних країн Європи відгукнулися на заклик, і колеги з Бельгії, Великобританії, Італії, Косово, Франції та Естонії пройшли разом вулицями Брюсселя, щоб люди почули чотири ключові вимоги кампанії, організованої ЄКПО, «Формуйте майбутнє Європи разом з учителями» напередодні травневих виборів до Європейського парламенту. А саме:

  1. Якісна освіта для всіх

  2. Збільшення державних інвестицій і підвищення привабливості професії

  3. Зміцнення соціального діалогу та участь профспілок освіти в прийнятті рішень

  4. Пропаганда демократичного громадянства та соціальної залученості.

Демонстрація завершилася мітингом, під час якого до демонстрантів звернулася Сьюзан Флокен, Європейський директор ЄКПО. Подякувавши всім працівників освіти і громадського обслуговування, які взяли участь в демонстрації, вона заявила: «Сьогодні ми зібралися тут, щоб продемонструвати нашу солідарність і прихильність до більш справедливої та соціальної Європи. Європи, яка дбає про своїх працівників і своїх громадян. Європи, яка нікого не залишає за бортом».

Коментуючи наступ приватного сектора на освіту, вона зазначила: «Як профспілки освіти в Європі ми даємо рішучу відсіч спробам великих транснаціональних компаній нажитися на освіті наших дітей, проводячи свою кампанію і цілком підтримуючи Глобальні заходи у відповідь на приватизацію освіти, які здійснює Інтернаціонал Освіти».

Міжнародний відділ ЦК Профспілки

Схожі публікації


Догори