Вебінар для працюючих студентів: разом проти дискримінації на робочому місці

23 червня 2022 року відбувся вебінар у рамках інформаційно-просвітницького проєкту «Запобігання та протидія дискримінації працюючих студентів на робочому місці». 

Захід мав на меті допомогти студентам, які поєднують здобуття освіти з роботою, зрозуміти правила трудового життя та убезпечити себе від неприємних ситуацій. 

Спікери Ольга Чабанюк – заступниця голови Профспілки працівників освіти і науки України та Володимир Ковальчук – юрист Підприємства «НМЦ» профспілок протягом усього вебінару допомагали молоді зрозуміти як захищатися від утисків та дискримінації на робочому місці і яким чином застосовувати механізми, які не допускатимуть цього під час праці.

Віталій Копиш – начальник відділу освіти дорослих «НМЦ» профспілок, голова ГО «Інститут громадянської освіти та праці» (сьогодні – захисник України) коротко розповів учасникам про ідею створення та втілення проекту разом із усіма партнерами. Він зауважив, що військовий стан звичайно звужує права, але знати про них і вміти їх захистити – головне у трудовому житті. А інформація – це інструмент захисту та зброя проти дискримінації, яку важливо отримати ще навчаючись у закладах вищої освіти. 

Учасники заходу швидко включилися у роботу. Вони, зокрема обговорювали сюжети відеороликів і розбирали кейси спікерів про умови праці молоді, відпочинок та навантаження працівників додатковими функціями. Дискутували про законність та справедливість у праці молодих фахівців та шліфували алгоритми відстоювання свого права на гідну оплату та належні умови праці. 

У другій частині вебінару профспілкові лідери з різних куточків країни поділилися досвідом практичної діяльності профспілкових організацій студентів в умовах воєнного стану. 

Так, цікавими були кейси Національного університету «Запорізька політехніка» – про які розповіли голова профкому аспірантів та докторантів Андрій Іванченко та заступник голови Марина Зінченко; НТУУ «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» – інформацією поділився голова профкому студентів Ігор Степанюк. А голова профкому студентів Харківського університету імені Бекетова Олена Угоднікова поділилася досвідом працевлаштування студентів в умовах воєнного часу.

Учасники вебінару у своїх виступах та доповідях неодноразово підкреслювали, що їх знання, сумлінна праця і взаємодопомога – це ті маленькі кроки, якими вони допомагають ЗСУ наближати перемогу в нашій країні. Адже розум, креатив та працьовиті громадяни – то запорука швидкої відбудови держави! 

 

Довідково

Інформаційно-просвітницький проєкт – це спільна праця Профспілки працівників освіти і науки України з ГО «Інститут громадської освіти та праці» за підтримки Представництва Фонду ім. Фрідріха Еберта в України. 

Участь у заходах проєкту взяли студенти, які поєднують здобуття освіти з роботою, а також профспілкові лідери та активісти з усіх регіонів України. 



Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України

Схожі публікації


Догори