Держава створює Єдиний державний реєстр громадян, які потребують поліпшення житлових умов

Держава створює Єдиний державний реєстр громадян, які потребують поліпшення житлових умовФормування Єдиного державного реєстру громадян, які потребують поліпшення житлових умов, завершать до жовтня 2013 року. Відповідну постанову прийняв Уряд. Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул.

«Єдиний державний реєстр громадян, які потребують поліпшення житлових умов, стане важливим чинником у формуванні державної житлової політики», - сказав Олександр Вілкул.

Квартирна черга на житло, як ми звикли її називати, ведеться у всіх населених пунктах України органами місцевого самоврядування, а також ведеться відомчий реєстр. З формуванням Єдиного держреєстру, буде фактично проведена інвентаризація всіх квартирних черг, які наразі не об’єднані в єдину базу даних. «Таким чином буде створено реальну картину потреби в житлі в кожному населеному пункті», - сказав Віце-прем’єр-міністр України.

Для інформації Законом України «Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі та житлового будівництва» передбачено формування Єдиного державного реєстру громадян, які потребують поліпшення житлових умов відповідно до законодавства та перебувають на квартирному обліку, як автоматизовану систему збирання, накопичення та надання інформації про таких громадян.

Мінрегіоном розроблено форму подання інформації до Єдиного державного реєстру громадян, які потребують поліпшення житлових умов та Методичні рекомендації щодо заповнення Форм.

Адміністратором Реєстру визначено Державну спеціалізовану фінансову установу «Держаний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву».

За період 2010-2011 років:

● підготовлена нормативна база для забезпечення формування Реєстру;

● розроблено автоматизовану систему Єдиного державного реєстру громадян, які потребують поліпшення житлових умов (АС ЄДРКО);

● організовано облаштування приміщення, в якому розміщується центральна підсистема АС ЄДРКО;

● у рамках реалізації пілотного проекту організовано облаштування робочих місць реєстраторів у всіх регіонах, придбано необхідне устаткування та програмне забезпечення для їх належної роботи;

● створено Комплексну систему захисту інформації (КСЗІ) центральної підсистеми АС ЄДРКО та розроблено типове організаційно-технічне рішення КСЗІ для місцевого рівня;

● проведено державні експертизи КСЗІ центральної підсистеми АС ЄДРКО та КСЗІ автоматизованих робочих місць реєстраторів місцевого рівня;

● організовано підключення АС ЄДРКО до Національної системи конфіденційного зв’язку;

● проведено навчання співробітників Управління адміністрування єдиного реєстру та реєстраторів у регіонах.

За матеріалами Урядового порталу

Схожі публікації


Догори