За наполяганням Профспілки врегульовано питання безкоштовного підвезення освітян у Чернігівській області

За наполяганням Профспілки врегульовано питання безкоштовного підвезення освітян у Чернігівській областіНещодавно Чернігівська обласна рада затвердила «Положення про забезпечення безкоштовного підвезення педагогічних працівників навчальних закладів, що належать до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Чернігівської області, розташованих у сільській місцевості, до місця роботи та у зворотному напрямку» на 2012-2015 роки.

Ухваленню цього документа передувала багаторічна робота Чернігівської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України.

Ще у 2006 році на засіданні пленуму обласного комітету Профспілки було прийнято рішення про необхідність створення юридичної підстави для вирішення питання підвозу педагогічних працівників, які працюють в сільській місцевості і не проживають за місцем роботи. Для розробки відповідного документу із представників роботодавців та профспілкових працівників була створена комісія. На пленумі обкому в 2007 році було затверджено положення «Про забезпечення педпрацівників сільської місцевості безкоштовним підвезенням до місця роботи і назад», відповідні зміни відбулись і районних угодах, що стало поштовхом для прийняття на сесіях рад Бобровицького, Варвинського, Куликівського, Новгород-Сіверського та Прилуцького районів програм організації підвозу педпрацівників. Як наслідок, кількість педагогічних працівників, охоплених підвезенням, значно зросла.

Питання підвезення педпрацівників неодноразово піднімалось обкомом Профспілки перед Чернігівською обласною державною адміністрацією. Так, на зустрічі з головою Чернігівської облдержадміністрації Володимиром Хоменком в жовтні 2011 року голова обласної організації Профспілки Тетяна Матвеєва ще раз повернулася до цієї гострої проблеми. Вирішення цього питання було включене в Регіональну угоду між Чернігівською обласною державною адміністрацією, профспілковими об’єднаннями і господарськими органами області на 2011–2015 роки.

Через правові колізії певна частина педпрацівників була позбавлена гарантованого законом права на безкоштовний підвіз. Саме тому обласний комітет Профспілки наполягав на вирішення цього питання через прийняття Обласною радою відповідного Положення. Завдяки розумінню та наполегливості постійної комісії облради з питань освіти, культури та інформаційної сфери був досягнутий бажаний результат.

Віталій Копиш, Чернігівська обласна організація Профспілки

Схожі публікації


Догори