Засідання клубу «Поетична осінь» і відкриття музею Освіти Кам’янщини

Щорічно восени ветерани педагогічної праці збираються на засідання клубу «Ветеран», на якому спілкуються один з одним, згадують своє минуле, діляться своїми враженнями, співають пісні, читають вірші. Сьогодні засідання було присвячене двом подіям, які відбулися на Кам’янщині 18 листопада: святкування 85 – річчя з Дня народження голови ради ветеранів педагогічної праці Валентини Автономівни Македонської та відкриття  музею Освіти Кам’янщини.

Понад 12 років у Кам’янському районі раду ветеранів педагогічних працівників, очолює енергійна і невтомна В.А. Македонська.

Районна рада ветеранів об’єднує 382 працівники освіти, які пішли на заслужений відпочинок.

Рада ветеранів педагогічної праці за підтримки ради Профспілки, відділу освіти організовує та проводить для ветеранів різноманітні культурно – масові заходи.

За ініціативи голови ради ветеранів педагогічної праці В.А. Македонської було створено клуб «Ветеран», робота якого проводиться у приміщенні Кам’янського Будинку творчості дітей та юнацтва. Клуб проводить вогники і вечори відпочинку.

Ось і сьогодні голова Кам’янської районної ради ветеранів педагогічної праці, вчитель хімії Кам’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 відсвяткувала свій 85-річний ювілей від дня народження.  На який були запрошені керівники району, колеги , гості.

Квіти та щирі слова побажань продовжилися спільними спогадами про роботу вчителя, дитячі роки, сімейне життя.

За свою самовіддану, кропітку  педагогічну працю  має Валентина Автономівна  безліч нагород: медалі «За доблесний труд», «Ветеран праці», «За відданість справі»; грамотами Міністерства освіти,  управління освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації, Федерації профспілок області та обкому Профспілки працівників освіти і науки України, лауреат премії народного учителя О.А. Захаренка.

Ювілярку привітали найдорожчі, для кого все своє життя і знання віддає – це діти, тож приймала  вітання від вихованців будинку творчості дітей та юнацтва, родини, ради ветеранів, друзів, колег, учнів.

Валентину Автономівну привітала голова Обласного комітету Профспілки працівників освіти і науки України  Ольга Дем’янівна Жалдак, яка вручила від Центрального Комітету Профспілки працівників освіти і науки Профспілкову відзнаку «За соціальне партнерство», привітала і голова обласної ради ветеранів педагогічної праці Тамара Андріївна Пальтова, секретар Кам’янської міської ради Андрій Миколайович Плешкань.

Хочеться побажати Валентині Автономівні міцного здоров’я, благополуччя, бадьорості духу, витримки всупереч проблемам, які час від часу наступають, довгих років життя в такому ж оптимістичному настрої.

На виконання постанови ХІХ конференції обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України протягом останніх двох років в районі проводилась робота по зібранню матеріалів для створення та відкриття музею освіти Кам’янщини.

У цей же день всі присутні мали змогу побувати на відкритті музею Освіти Кам’янщини, який створили двоє прекрасних людей, вчителі: Валентина Анатоліївна Морозова, головний спеціаліст відділу освіти, вчитель годин малої академії наук, української мови та літератури Кам’янського – еколого економічного ліцею та Олександр Григорович Шамрай, завідувач Кам’янської філії малої академії наук України, вчитель методист, кандидат історичних наук, доктор філософії, член Національної спілки краєзнавців України та Національної спілки журналістів України, Почесноий краєзнавець України, лауреат премії імені Народного учителя О.А.Захаренка; голова районної організації Профспілки працівників освіти і науки.

Матерiали та експонати для музею збиралися протягом тривалого часу. До цiєї роботи залучалися учнi та їхнi батьки, учителi та випускники шкіл району, педагоги, якi працювали в школах, а тепер перебувають на пенсiї.

Урочисте вiдкриття музею Освіти Кам’янщини було присвячене 85-рiччю з дня народження голови ради ветеранів педагогічної праці Македонської Валентини Автономівни, де зустрiлися випускники минулих рокiв i сьогоднiшнi учні.

Після відвідування музею голова Обласного комітету Профспілки працівників освіти і науки України Ольга Дем’янівна Жалдак подякувала всім присутнім, також відзначивши клопітку роботу та вручивши нагороди: колишньому директору Станції юних техніків Петру Васильовичу Саранчі, Голові районної організації Профспілки працівників освіти і науки України Григоровичу Шамраю Олександру, директору Будинку творчості дітей та юнацтва Людмилі Миколаївні Шляхтовій, головному спеціалісту відділу освіти Валентині Анатоліївні Морозовій.

Робота з вивчення iсторiї школи продовжується i сьогоднi. Збираються матерiали для нових експозицiй.

Тож, запрошуються всі випускники різних років взяти участь у поповненні фондів музею історії освіти Кам’янського району. Для поповнення експозицій музею, поділіться спогадами про роки навчання у школі, фотокартками, шкільним приладдям різних років, шкільною символікою тощо. Матеріали, передані в музей, займуть чільне місце в його експозиції.

Олександр Шамрай, 

голова Кам’янської районної організації Профспілки, Черкаська область 

 

Схожі публікації


Догори