Про здоров’я освітянок подбала профспілка

Протягом двох минулих тижнів освітянки Горохівщини безоплатно відвідали «мамограф на колесах». Можливість обстежитися отримали завдяки приїзду в населені пункти району спеціально оснащеного автомобіля цифровим мамографом «МАДІС». Про таке благо для колег традиційно потурбувалася голова Горохівського райкому профспілки працівників освіти і науки Євгенія Карп’як.

Пересувний мамограф у Шклині, Горохові та Берестечку горохівчани спостерігають уже вп’яте протягом десяти років.

Лікарі рекомендують перевірятися на раннє виявлення раку молочної залози раз на два роки. Дотримуючись цієї слушної поради, про таку спільну акцію домовляється голова профспілки Євгенія Карп’як з головним лікарем Волинського обласного онкологічного диспансера напередодні весняних канікул, щоб жінкам було зручно зробити візит до спеціаліста не в робочий час. Цьогоріч головний лікар Юрій Малімон теж безвідмовно скерував для освітян Горохівщини «мамограф на колесах». Найперше рентген лаборант Анатолій Петренко проводив обстеження у Шклині. На огляд прибули освітяни цього округу, а також колеги шкіл Михлин, Угринів та Бережанка, які тепер у Городищенській громаді, але виявили бажання залишитися членами освітянської профспілки Горохівщини. Згідно складеним графіком, вчителі з довколишніх населених пунктів сім днів з’їжджалися до Горохова. Через незручну дорогу до Берестечка «мамограф на колесах» зі завданням прийняти пацієнток берестечківського округу зупинився біля Лобачівської школи на два дні.

За період роботи на пересувному цифровому мамографі «МАДІС» було обстежено 470 жінок працівників освіти, виконано мамо- графічних досліджень – 939, виявлено 44 патології, які потребують консультації мамолога та дообстеження в умовах КП ВОМЦО.

Обстеження жінок є одним із пунктів програми «Здоров’я й відпочинок 2016-2020 рр.» членів освітянської профспілки Горохівщини.


Горохівська районна організація Профспілки 

Схожі публікації


Догори