Одна година проти дитячої праці

Одна година проти дитячої праціКожного року у червні Інтернаціонал Освіти (ІО) і його членські організації в усьому світі відмічають Всесвітній день боротьби з дитячою працею – 12 червня.

Цей день є нагодою, щоб висвітлити проблему дитячої праці в світовому масштабі та привернути увагу до мільйонів працюючих дітей, дівчаток та хлопчиків в усіх країнах світу.

Для ІО і його освітянських профспілок день надає також чудову нагоду для того, щоб ствердити право кожної дитини на отримання якісної і безкоштовної державної освіти.

Спираючись на успіх концепції «Одна година про СНІД», розробленої в рамках кампанії з нагоди Всесвітнього дня боротьби зі СНІДОМ, ІО у співпраці з Міжнародною програмою ліквідації дитячої праці Міжнародної організації праці (МОП-ІПЕК), пропонує вчителям та їх профспілкам використати та обговорити разом зі своїми колегами та учнями в школах, класах, учительських, приміщеннях профспілок та під час профспілкових зібрань методичну розробку під назвою «Одна година проти дитячої праці».

Ця розробка дозволить вчителям та їх профспілкам в усьому світі провести захід тривалістю одну годину з проблем дитячої праці, використовуючи прості та гнучкі ресурси.

Методична розробка вміщує короткий вступ, довідкову інформацію про дитячу працю, практичну вправу, а також плакат, в якому пропонуються ідеї для вчителів, їх профспілок та учнів щодо участі у попередженні дитячої праці та сприянні праву кожного на освіту.

Мета заходу полягає у тому, щоб привернути увагу вчителів та учнів до проблеми дитячої праці та стимулювати їх до проведення активних дій на різних рівнях протягом року.

Методична розробка «Одна година проти дитячої праці» доступна англійською, французькою та іспанською мовами і може бути завантажена на сайті ІО: http://www.ei-ie.org.

Завантажити методичку українською мовою metodichna-rozrobka_odna-godina.doc [86.5 Kb][66] Завантажити Переглянути документ онлайн



Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України


Одна година проти дитячої праці

Схожі публікації


Догори