Міжнародний день освіти 2022: зміна курсу

Міжнародний день освіти, проголошений ЮНЕСКО, відзначається щороку 24 січня. Це щорічне свято, яке започатковане, щоб підкреслити важливу роль освіти для суспільств у всьому світі. 

Тема цього року – «Зміна курсу, трансформація освіти», зосереджена на необхідності виховувати трансформації, щоб забезпечити доступ до освіти для всіх і допомогти побудувати стійке майбутнє.

Цього року вчетверте відбудеться відзначення цього міжнародного дня, оскільки 3 грудня 2018 року Генеральна Асамблея ООН прийняла резолюцію, яка проголосила 24 січня Міжнародним днем освіти, роблячи роль освіти у миротворчості та розвитку більш помітною та значимою.

Стаття 26 Загальної декларації прав людини підкреслює право на освіту для всіх і закликає до безкоштовної та обов'язкової початкової освіти. Крім того, освіта була визнана необхідною для успіху реалізації Цілей сталого розвитку до 2030 року (ЦСР).

Метою цьогорічної теми є посилення та підтримка відродження освіти. 

У 2020-2021 роках освіта у своєму звичному та формальному вигляді пережила величезний розрив, найгіршу освітню кризу в історії. Вся діяльність, особливо освітня, залишалася під прикриттям і була заморожена хвилею коронавірусу, яка закрила усі навчальні заклади та охопила весь світ. Тепер з’явилася надія, оскільки наше покоління Covid-19 розпочне заново ходити до шкіл, коледжів та університетів.

Фізичне відновлення після цієї пандемії полягає в тому, що ми повернулися до роботи, ми здорові, але психічне відновлення можливе лише тоді, коли наша освіта також повернеться на правильний шлях, що є найважливішим.

Освіта в цьому відношенні є надзвичайно важливою, оскільки вона нам потрібна навіть, щоб уникнути зараження вірусами. Ми повинні вивчати свої проблеми зі здоров’ям, а також і здоров’я всього суспільства.

Тема Міжнародного дня освіти 2022 року підкреслює реалізацію фундаментального права кожного на освіту. Це допоможе побудувати більш стійке, інклюзивне та мирне майбутнє, і його важливість має бути відновлена заради великих переваг нашого покоління.

Інтернаціонал освіти, який представляє голос професії вчителя в усьому світі, разом зі всіма членськими організаціями, закликає уряди всіх країн поставити освіту пріоритетом.

Суспільство має закликати свої уряди інвестувати в освіту, допомагати студентам і підтримувати вчителів, які віддають всіх себе, щоб учні не випадали з освітнього процесу, залишалися в безпеці та навчалися під час цієї пандемії.

Міжнародний відділ ЦК Профспілки
Міжнародний день освіти

Схожі публікації


Догори